postvirtual

Change unLtd.

In Sol on 6 juli 2011 at 03:29

15M op mars. Zuidoost Kolonne, Málaga.

Mensen,

De revolutie heeft plaats op twee verschillende niveaus. Het ene is lokaal, en het andere is globaal. Tussen deze twee is er niks. Geen naties, geen staten, geen rassen, geen religies. Onze wereld is één groot web van lokale gemeenschappen, en samen vormen we de mensheid.

Verandering. Change. Dat is wat er nu gebeurt. En het gebeurt niet omdat er een politicus verkozen is die zich deze slogan heeft eigengemaakt. Het gebeurt omdat mensen zich beginnen te beseffen dat het helemaal niet nodig is om op iemand te stemmen als je wat wilt veranderen. Verandering heb je zelf in de hand.

Sommige mensen zijn heel bezorgd over wat er allemaal gaande is. Ze durven er niet eens over te praten, bang als ze zijn om het beest wakker te schudden. Ze zijn bereid heel ver te gaan om deze verandering tegen te houden. Ze zijn heel machtig. Maar ze zijn lang niet zo machtig als wij. We zullen ze verslaan met de beste wapens die we tot onze beschikking hebben. Massaal vreedzaam verzet, en informatie.

De verandering is nog maar net begonnen. Veel dingen zijn nog in de ontwikkelingsfase. Mensen zijn heel goed in staat om zichzelf te regeren, ze zijn het alleen niet gewend. Het wordt een lang proces en een prachtige ervaring. En opdat het ook wereldwijd gebeurt, moeten we de uitwisseling van informatie stimuleren.

Gisteren is Carlos, de rapneger van Respect, teruggekeerd naar Puerta del Sol. Hij was voor een paar weken naar de Verenigde Staten geweest. Hij had het over de demonstraties van 19 juni. Dat was niet alleen in Madrid en heel Spanje. Het was over de hele wereld. Ook in Atlanta gingen een paar duizend mensen de straat op. Het zijn onbevestigde berichten. De politie reageerde met geweld. Er zijn arrestaties gepleegd en gewonden gevallen, sommige zelfs zwaar, naar verluid. Er zijn ook onbevestigde berichten van demonstraties in New Jersey.

Er is veel meer aan de hand dan we weten. We zouden een internationale nieuwssite moet hebben. Een plek waar je informatie kunt vinden over de mondiale burgerbeweging voor echte democratie, van alle continenten en uit alle landen, in het Engels en in lokale talen. Veel van deze informatie is al beschikbaar op de websites van de beweging en op alternatieve nieuwssites. Het moet alleen bij elkaar worden gebracht. Met foto’s, video’s, achtergrondinformatie en links.

Het is het soort site waar je naartoe surft als je terugkomt van je wekelijkse buurtassemblee, om te weten wat er allemaal gebeurt en wat de mensen op de andere pleinen in de wereld hebben besloten.

We zijn ermee bezig. Iedereen die mee wil doen is welkom. Het is het internet, en niet een stuk papier zoals een grondwet, dat ons volledige vrijheid van informatie heeft gegeven. We moeten er maximaal gebruik van maken. Ze kunnen proberen om ons te stoppen, maar ze zullen niet slagen. Het internet staat aan de wortel van deze revolutie.

Oscar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: