postvirtual

Politie infiltratie gecensureerd door YouTube

In Sol on 17 juni 2011 at 18:14
Mensen, 

Het is erger dan ik dacht. Alle voorpagina’s van de Spaanse kranten brachten gisteren het bericht dat betogers in Barcelona zich te buiten waren gegaan aan gewelddadigheden. Dat was niet het hele verhaal. Wat ze ons niet verteld hebben is dat de politie het geweld begonnen was. Er zijn amateur videobeelden om daarvan te getuigen. Er is zelfs geschoten met rubber kogels om de menigte uiteen te drijven. Geen enkel nieuwsmedium heeft hier melding van gemaakt.

Zie

Maar dit is nog niet alles. Het geweld dat gebruikt zou zijn door een klein groepje mensen van de 15 Mei beweging was waarschijnlijk het werk van politie infiltranten.

Zie
waar een groepje gemaskerde demonstranten geëscorteerd wordt door de politie.

Andere amateurbeelden waarop dit is vastgelegd zijn op YouTube gezet en later gecensureerd. De man die de beelden gepost had heeft een email ontvangen waarin uitgelegd werd dat zijn beelden om ‘privacy redenen’ zijn verwijderd.

Zie
Het is in het Spaans. Vertaal het en stuur het door.

De video die gecensureerd is, is deze
Hij is 250.000 keer bekeken voordat hij offline gehaald werd.

Verder heeft TeleMadrid gisteren geprobeerd om de beweging in een kwaad daglicht te stellen door beelden te laten zien van Griekse rellen en net te doen alsof ze in Barcelona waren gefilmd.

Zie

Er is meer. Beelden uit Valencia tonen politiegeweld en een vermeende infiltrant in het rood met kaal hoofd die probeert om de menigte op te hitsen.

Mensen, the empire strikes back. De slag is begonnen. We kunnen aanstaande zondag geweld verwachten bij de demonstraties in alle Spaanse steden. Wij zullen het niet zijn. Er staan infiltranten en provocateurs klaar om relletjes te schoppen.

Geloof niks van wat de media zeggen zonder het eerst te dubbel checken. We zullen alles verslaan. We hebben overal mensen die filmen. De waarheid zal boven water komen. No pasarán.

Met dank aan de kameraden van Audiovisuales,

Oscar

Advertenties
  1. Van mijn vrienden in Griekenland heb ik net hetzelfde gehoord: dat de rellen zijn aangestoken door de politie zelf – ze zouden stokken hebben uitgedeeld zelfs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: